Korong utcai levélszedés

Itt van az ősz, itt van újra… :) A falevelek pedig hullanak. 

A Pamis Takarító Kft. nagyon sok társasházat takarít, számszerűen 82-t.

Tehát ugye aránylag sok társasházat takarítunk, ahol – ősszel főleg – hullanak a levelek. Ez főleg az őszi időszaknál érdekes, bár igazából a nyári időszakban is előfordul, hogy el kell mennünk levelet szedni, mert hull egy-két száraz falevél. De most, ahogy beállt az ősz, ez egy intenzívebb szezonális munka lett, és ilyenkor sorra megyünk ki a házainkhoz. Ugye van az, hogy „tiszta udvar, rendes gazda”, igyekszünk ennek a lehető legjobban megfelelni, és szépen rendben, tisztán tartani nemcsak a ház belsejét, hanem a körülötte lévő járdaszakaszt, kis zöldterületet, hogy látszódjon az, hogy ott tényleg rendezett és tiszta körülmények vannak.

Sokszor látni egyébként, hogy amikor megcsinálunk egy-egy házat, ahogy az utcán végignézünk, az a ház, amit mi tartunk karban, az szép tiszta, levélmentes a fű és a járda, és a többi helyeken még mindig látni, hogy az elszáradt levelek ott éktelenkednek. Ez egy jóleső érzés, hogy amiket mi csinálunk, a lehető legszebben vannak fönntartva. Az ilyen időszakban gyakorlatilag egy kisfős csapattal folyamatosan körbe-körbe járunk, és igyekszünk összeszedni minden egyes házunknál a leveleket. Ezt sűrűbben meg is kell csinálni, mert egy kisebb szél vagy egy kisebb eső hatására rögtön lehullik egy újabb adag, úgyhogy ez egy kicsit amolyan majdnemhogy hálátlan feladat, de mégis egy nagyon jóleső érzés, amikor a végén látjuk, hogy gyakorlatilag az utca egyik legszebb háza az, amit mit tartunk karban.

A másik nagyon fontos, hogy ezeket a leveleket mi csakis zöldhulladékos zsákba szedjük össze, és azokat mindig otthagyjuk, hogy szelektív gyűjtés közben a közterületesek, szemetesek el tudják vinni. Így nincs az, hogy bele van dobálva a kommunális kukákba, hanem ezek mindig külön vannak gyűjtve, ahogy a szabályzat is előírja.

 

JoomShaper

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a forgalom mérésére és a felhasználói élmény biztosításához.